Ja, så är det, Kung Fury, helt galet! Den galna pojkrumsdrömmen från Umeå håller på bli långfilmsverklighet i Hollywood, och det, det är verkligen helt galet!

Pojken heter David Sandberg och är numera man. 2013 plockade han som animatör sina spejsade 80-talsinfluenser ur de gamla utflippade TV-spelen och råbarkade polisactions, och kokade tillsammans med filmkamrater ihop allting i en liten trailer. Resten är som det brukar heta historia, och ändå har historien bara börjat!

Trailern släpptes på Youtube 28/12 samma år samtidigt som en Kickstarterkampanj drogs igång. Målet var satt till 200 000 dollar för att kunna producera en 30 minuters film. Kampanjen gick i rasande takt och landade på 630 019 dollar, och 2016 vann denna lekfulla 80-talspastich en Guldbagge för bästa kortfilm med soundtracket sjunget av Baywatch’s  David Hasselhoff! Kung Fury, helt galet!

Och nu är historien om Kung fu-snuten Kung Fury vars kompis i kortfilmen hade dödats av den värsta Kung fu-boven nånsin, Kung Führer, på väg att bli långfilm i Hollywood! Filmen kommer att bli en uppföljare, och i veckan släpptes nyheten att Termintorkungen Arnold Schwarzenegger kommer att ha en roll i filmen, så också Michael Fassbender och David Hasselhoof. Alltså, Kung Fury, helt galet!

Var det detta Dvid Sandberg drömde om hemma på pojkrummet i Umeå? Var drömmen så stor? Jag vet inte, men en ung man som själv skriver manus, regisserar, spelar huvudrollen och producerar under sitt egna bolag Laser Unicorns har inte bara drömt. Utan en väldig drivkraft och oerhört hårt arbete tillsammans med de enormt engagerade människor han har runt omkring sig skulle inte detta blivit verklighet.

Inspelningen av långfilmen Kung Fury ligger inte alltför långt borta och David Sandberg hoppas att delar av den kan filmas i Umeå. Också detta vore ju helt galet!

Veckans filmtips

Är naturligtvis kortfilmen Kung Fury, se den här !

Trevlig helg!

Maria