– Och som jag ser det ska din logotype berätta att du har 20 anställda. (Och att de fått en Guldbagge)

Det var så hon sa, grafikervännen Maria som formgav min logotype 2003. Ja, inte det inom parantes, så långt tänkte inte ens hon. Hursomhelst, i mitt huvud fanns en väldigt liten firma. Men jag förstod vad hon menade. Att min logotype behövde berätta om en solid verksamhet. Så långt var jag med, och tacksam för att hon såg vad jag själv inte gjorde, och kunde agera förutseende på ett sätt som mitt bristande självförtroende inte då tillät.

I dag, 14 år senare är mitt företag fortfarande litet i avseende av personal och kommer så att förbli, så vill jag ha det. Men på min lista över samarbetspartners finns just nu 15 namn. De flesta av dem är som jag soloföretagare. Men tillsammans har och är vi ett starkt nätverk som förändras och växer efter de behov vi har. Behöver min kund en hemsida är det Ann Tavelin på Base Media Norr som designar och utför den under min projektledning. Är det printmaterial som är behovet är det Catharina Carlsson på SeCarlsson Design och jag som slår våra kloka huvuden ihop. Behövs det flygbilder, ja då ringer jag naturligtvis Henning Sandström.

Den här veckan har de gyllene baggarna delats ut, och precis som i fjol är vi oerhört stolta att ha medarbetare som varit delaktiga i en vinnande Guldbagge! I fjol var det vår fotograf Martin Gärdemalm på Lampray som var en i teamet bakom den vinnande kortfilmen Kung Fury. Och i år var det filmen Sophelikoptern som tog hem en Guldbagge för bästa filmmusik, Norrlandsoperans symfoniorkester inspelad av vår eminente musik- och ljudtekniker Johannes Oscarsson på Oproduktion. Vem i Team Stolterman kommer att finnas med bland nästa års baggar?!

Med mina tre första reflektioner vill jag berätta att det är bra och nödvändigt att veta vad man vill. Men lika nödvändigt och värdefullt att lyssna till de som faktiskt har mer kunskap och erfarenhet i ett specifikt ämne än vi själva har. De kan veta något som vi ännu inte kommit underfund med!

Veckans filmtips

Denna Guldbaggevecka vill jag bjuda på en svensk film. Dom över död man är en film om journalisten Torgny Segerstedt som utmanade Tredje riket. Regi Jan Troell och med skådespelare som Jesper Christiansen, Pernilla August, Björn Granath och Ulla Skoog. Ja, det blev ytterligare en film med maktmän i centrum, men också kvinnorna bakom dem. Och jag lovar att ändra riktning i filmutbudet i nästa reflektion!

Trevlig helg!

Maria