Jag är inte säker på att han har tänkt på det själv, men jag tycker att jag till och med känner Umeå Rygg och Ledkliniks visuella design i de nya lokalerna!

Michael Johansson, ägare av Umeå Rygg och Ledklinik anlitade mig när han behövde skapa en ny hemsida som stämde bättre överens med hans känsla för det han ville med kliniken. Ett jättekul uppdrag!

Det är fantastiskt roligt att sätta sig med en kund och ställa de grundläggande frågorna: målgrupp, syfte, mål, osv, men framförallt: vad vill du berätta? Vilken känsla vill du förmedla?

Mickes ledord blev: själ, hjärta, energi, värme, passion, trygghet, service, kvalitet, erfarenhet, kunskap  och vetenskap.

Utifrån de inspirerande orden skulle Studio Stolterman Storytelling nu skapa en visuell design! Hemsidan och annat visuellt material skull kännas och andas de orden. Klinikens logotype fick inte förändras, det var viktigt för Micke, så den skulle byggas in i klinikens nya visuella design.

Micke är en spännande kund, för det första han gjorde var att beställa två illustrationer av vår illustratör Adam Stolterman. Han ville ha två bilder som förmedlade hans känsla av naprapati och kiropraktik, av den läkande människan. Adam och Micke träffades flera gånger för att komma fram till ett resultat som gjorde Micke lycklig, och förutom att bilderna nu finns på kliniken och hemsidan, finns också en på Mickes rygg!

Bildernas färgskala blev tillsammans med logotypen grunden till färgsättningen av den visuella designen och hemsidan. Ann Tavelin på Base Media Norr gjorde ett fullständigt strålande arbete med detta, och den webb som precis har gjort entré i cyberrymden stämmer väl överens med Mickes ledord för sin verksamhet.

Jag har varit kund hos Micke sen han som dryga 20-åring öppnade sin första praktik i ett lånat rum hos farfar på Ringvägen. Drygt 30 år senare flyttade han i januari tillsammans med tolv kollegor in i de nya rymliga ljusa lokalerna på Brogatan. Tillsammans bjuder de själ, hjärta, energi, värme, passion, trygghet, service, kvalitet, erfarenhet, kunskap  och vetenskap. Förmedlad av kunniga händer och visuell design.

Veckans filmtips

Inspirerad av den sena februarisnön som fallit här samt president Trumps inreserestriktioner och hot om registrering av muslimer och deportering av oönskade nationaliteter, vill jag rekommendera Snö faller på cederträden. David Guterson skrev romanen som är en bild ur interneringen av 110 000 amerikajapaner under 2:a världskriget. Berättelsen är förlagd till Bainbridge Island utanför Seattle. Med bl. a. Ethan  Hawke, Yuoki Kuodoh och Max von Sydow. Långsam, vacker, sorglig, en perfekt vinterfilm.

Trevlig helg!

Maria