Ja, nu är han i mål! I slutet av mars berättade jag om Studio Stolterman Storytellings illustratör och huskompositör Adam Stolterman. Då hade han just levererat materialet för sin serieroman Ellna till förlaget Epix. Förra veckan höll han det första exemplaret i sin hand och nu finns den att beställa på förlaget och Adlibris!

Med utgivningen av Ellna är Adam i mål med ett av sina professionella livsmål. Det får man säga är en bedrift. Det är inte alla som får uppleva det. Kanske har man inte den rätta begåvningen, kanske inte självförtroendet eller uthålligheten. Och så var det det där med att bli tilldelad en portion tur…

Vad händer med oss om vi kommer i mål? Ja, inte ovanligt är det att uppleva lite av en overklighetskänsla. Att lyckas med något vi jobbat hårt och länge för och med kan verkligen kännas overkligt. Det kan också uppstå en tomhet. Nu då? Särskilt vanligt med postproduktionsdepressioner är det när man länge strävat tillsammans med andra och gemensamt gått i mål.

Men glädje, lycka, stolthet och tacksamhet är förstås de känslor som förhoppningsvis överväger när man kommer i mål. Så är det definitivt för Adam. Och i helgen kommer han att vara på Stockholms internationella seriefestival, där Ellna ska lanseras! Här kan ni se hans egen youtube release: Ellna

Jag frågade Adam hur nöjd har är med sin bok, nu när han är i mål. Ja, med den bok som det blev är han nöjd till 80%. De 20 % som fattas är det som inte fick plats. Men med Ellna som drömprojekt sjunker procenten till 40. De 60% upp till full pott handlar om begränsningar som te. x. tid, obegränsat utrymme och ekonomi, faktorer som vi alla alltid behöver förhålla oss till. Så 80% är riktigt bra på nöjdhetsskalan!

Nu önskar vi Adam en fantastisk helg med intervjuer och signeringar, och vi vill också att dina överansträngda handleder snabbt ska läka så att vi snart får bläddra i del 2 av Ellnas äventyr!

Veckans film

Inför premiären av filmen Moulin Rouge intervjuade jag dess regissör Baz Luhrmann. Jag frågade honom om han var nöjd med filmen. Jag är aldrig mer än 60% nöjd, svarade han. Så Adam, du är i gott sällskap! Moulin Rouge är sen saga, en musikal, en pop up book och en filmklassiker från 2001 med Ewan McGregor och Nicole Kidman i huvudrollerna. De geniala musikarrangemangen är den tredje huvudkaraktären. Hur många gånger man kan se den? Hur många som helst!
Trevlig helg!

Maria