Nu finns Ellna på Bokcafé Pilgatan! Jag har tidigare berättat om Studio Stolterman Storytellings illustratör Adam Stolterman och hans serieroman Ellna. Den målade berättelsen om flickan Ellna som i en obestämd nordisk forntid tvingas ge sig ut på en farofylld resa i sökandet efter sin försvunna syster. Man kan kanske kalla den en fantasybok i Västerbottensmiljö, och det kan man också säga om vernissagen, här med författaren och illustratören i centrum.

 

Drygt ett års intensivt arbete för illustratören och författaren Adam ledde fram till att hans berättelse i maj gavs ut på förlaget Epix. Redaktören är nöjd, Ellna säljer mer än vad en debuterande författare i fantasygenren brukar göra, Akademibokhandeln Åkerbloms i Umeå är inne på sin tredje beställning av böcker från förlaget och Ellna finns också hos flera bokhandlare längs norrlandskusten. Att Sveriges bibliotekarier dessutom har gett Ellna den högsta rankningen är stort!

Bokcafé Pilgatan i Umeå föll också för berättelsen om den utsatta flickan som kämpar sig genom den hårda vintern där hon möter skrämmande faror men också hjälpande händer. På Pilgatan kan ni naturligtvis köpa Ellna, men fram till 1/10 kan ni också se bilder ur boken i ett urval i en fin utställning!

 

Och med Ellna på Bokcafé Pilgatan finns också chansen att köpa några av Adams originalbilder ur boken om Ellna. De erbjuds i olika prisklasser och storlekar och kanske någon passar perfekt på en vägg hemma hos dig. Så för er som har möjlighet till ett besök på Bokcafé Pilgatan är väl det en perfekt start på en höst i berättandets tecken!

Veckans film

I det svenska dramamysteriet Kronjuvelerna får vi följa en annan flicka genom hennes märkliga livshistoria. Fragancias familj och hennes öden och äventyr känns besläktade med Ellna. Den sköra och starka Fragancia spelas av Alicia Vikander och i rollistan finns också bl.a Bill Skarsgård, Björn Gustafsson, Alexandra Rappaport och Loa Falkman. Kronjuvelerna är regisserad av Emma Lemhagen. En sagolik saga också denna!

Trevlig helg!

Maria