Filmporträttet™

Det jag tyckte allra mest om under min tid på Sveriges Radio och Sveriges Television var att berätta en människas historia. Att återge en verksamhets utveckling eller beskriva dess planer och visioner för framtiden. Och min önskan om att göra det blev drivkraften till att starta min egen verksamhet, så kom Studio Stolterman Storytelling till!

Jag hade då två drömprojekt, ett i Umeå och ett i Seattle. I Umeå ville jag berätta historien om Krister Olsson, Storumanpojken som blev Umeås store utvecklare och ägare av Balticgruppen. Och i Seattle drömde jag om att berätta familjen Nordstroms historia, skomakaren som emigrerade från Nederluleå för fyra generationer sedan och skapade det som i dag är en kedja med över 350 modehus i USA och Kanada.

Staden mellan broarna

Precis när jag startade Studio Stolterman Storytelling pågick i Umeå ett projekt där Balticgruppen och Umeå kommun gemensamt ville utveckla området längs älven i centrala Umeå, Staden mellan broarna. Sex nordiska arkitekter deltog med sina visioner, och jag fick förtroendet att dokumentera hela processen på film, ett fantastiskt uppdrag. Och några år senare fick jag även förverkliga min dröm om att berätta Krister Olssons historia, ett dokumentärt filmporträtt som blev en gåva från honom till sina barn och barnbarn. The Nordstrom story is a dream yet to come true…

Filmporträttet™

Filmporträttet™ är Studio Stolterman Storytellings mest exklusiva produkt. En självbiografi i samtidens mest kraftfulla berättarteknik, rörlig bild. Dina memoarer i filmformat. Genom århundradena har människor bevarat sig själva åt eftervärlden genom statyer och oljemålningar. På 2000-talet vill man finnas och finnas kvar i en kvalitetsfilm. Det jag vill är att föreviga Dig och Din berättelse. Kontakta mig, jag längtar efter att berätta mer!

Maria Stolterman